Oslo
Livet

Mitt liv i Oslo

Oslo er en helt fantastisk by. Den har alt en storby skal ha, både når det kommer til uteliv og når det kommer til kulturelle arrangementer. Nå har jeg vært kjempeheldig og fått tak i en skikkelig fin leilighet midt på Majostuen, og det er jo så sentralt som det kan bli! Her har jeg alt like i nærheten:

Butikker, restauranter, barer, cafeer, kino, trikk, buss og t-bane. Jeg bor ikke så langt unna Frognerparken, noe som gjør det ekstra gunstig å bo akkurat der jeg bor. Jeg liker å holde meg aktiv og å være ute i frisk luft, så jeg tar ofte turen innom parken – spesielt når jeg passer hunden til søstra mi.

Shopping i Oslo

aker bryggeDet finnes utrolig mange shoppingmuligheter i Oslo. Karl Johans gate er kanskje den mest kjente, og der er det ikke mye som mangler. Der finner du alle de mest populære klesbutikkene som BikBok, Carlings, Monki, H&M, Weekday, Cubus, Høyer og Vero Moda. Du finner også mange skobutikker, bokhandlere, cafeer og restauranter. Blant annet kan man unne seg en skikkelig god burger på Max Burger, like i nærheten av Freia-uret. Jeg liker å kalle det en bedre variant av Mc Donalds, da det både går raskere å få maten, og den smaker mye bedre. Det er fort gjort å ta middagen der når man er på en handlerunde i Karl Johan.

Jeg handler derimot aller mest i Bogstadveien. Der har de alle mine favorittbutikker og akkurat det jeg trenger. I tillegg er det jo like i nærheten av der jeg bor, så det er liksom mye mer lettvint enn å dra inn til selve gryta. Favorittbutikken, Monki, ligger selvsagt også i Bogstadveien, sammen med Weekday – favorittbutikk nummer 2! Jeg foretrekker også å handle i Bogstadveien, da jeg ofte kombinerer handleturen min med en kopp kaffe fra Espresso House i Frognerparken mens jeg ser på travle mennesker som haster seg forbi.

Spise i Oslo

oslo meteJeg syns fort at matlaging kan bli litt kjedelig, spesielt etter som jeg er alene. Det er ikke like gøy å tilberede en kulinarisk herlighet bare til meg selv. Derfor tar jeg ofte middagen ute – selv om lommeboken ikke helt tillater dette bestandig.

Dersom jeg ønsker å slå til skikkelig, drar jeg til tapasrestauranten Delicatessen på Aker Brygge. Det er riktignok litt dyrt, men maten er helt nydelig! Jeg pleier å bestille forskjellige ting hver gang, slik at jeg får prøvd ut mest mulig.

Aker Brygge er jo stappfullt av nydelige restauranter, og spesielt liker jeg den italienske restauranten Olivia. Her har de skikkelig, italiensk mat! Prisene er noe billigere enn Delicatessen, og man får super service. Denne restauranten har jeg besøkt mange ganger, og spesielt om sommeren da Aker Brygge skinner som mest!

Comments Off on Mitt liv i Oslo