argentina
Reiser

Mine reiseplaner

Har jeg sagt at jeg elsker å reise? Ja? Okei, men jeg sier det en gang til: Jeg elsker å reise! I år har jeg ikke vært så veldig flink til å komme meg ut på eventyr, men det hindrer meg ikke fra å drømme om nye! Og det gjør jeg til gjengjeld hele tiden.

Pappa pleier ofte å si til meg: «man kan ikke få med seg alt her i verden», og hver gang han sier dette, blir jeg mer bestemt på at jo, jeg skal få meg meg alt her i verden. Så jeg har bestemt meg for å ikke velge èn av mine reiseplaner, jeg skal heller velge alle sammen! Det kommer til å bli dyrt, det kommer til å ta lang tid, jeg kommer til å måtte nedprioritere mange andre, viktige ting. Men reising for meg er viktig. Jeg føler og tror jeg blir en bedre person av det. Man blir mye mer reflektert, og man får nye vinkler å se på ting fra – og jeg tror det er dette det betyr å være ‘rik på opplevelser’.

Sør-Amerika

Det hersker ingen tvil blant mine nærmeste om hva som står øverst på min reiseønskeliste. Det har alltid vært Sør-Amerika. Helt siden jeg var liten, har jeg drømt om å få se Amasonas-jungelen og alt det fantastiske, fargerike og ville livet den er vert for. Jeg har lest bøker og sett dokumentarer som har matet denne drømmen og gitt den en urokkelig grobunn. Jeg vil klatre opp og se utover Macchu Picchu, jeg vil klemme en alpakka, jeg vil se regnbuefjellet i Peru, jeg vil se Andesfjellene, Jesus-statuen i Rio de Janeiro, solnedganger over Quito og fotballkamper i Argentina.

Macchu Picchu

Frivillig arbeid

Planen er egentlig å starte hele reisen med å jobbe som frivillig i èn måned i Costa Rica. Der skal jeg hjelpe dyr som trenger stell og næring før de slippes ut friske og raske i naturen. Jeg vil starte min fantastiske opplevelsesreise med å gi noe tilbake. Etter en måned med frivillig arbeid, er planen å reise nordover til Sør-Amerika og jobbe for kost og losji. Jeg vil sove på rustikke steder og hjem hos andre mennesker, slik at jeg kommer så tett på den lokale kulturen som mulig.

USA og Grand Canyon

Selv om Grand Canyon er stedet der Thelma og Louise tar sitt siste åndedrag i filmen med samme navn, ønsker jeg å ta mine levende åndedrag der. Jeg vil sitte utenfor teltet mitt og se utover den nydelige utsikten, mens jeg drikker morgenkaffen og planlegger dagens tur-rute. Her vil jeg være i minst èn uke, og bare gå turer i dette utenomjordiske landskapet og ta det innover meg på bakkenivå.

usa

For det er nemlig slik det er aller best å reise – på bakken.

Comments Off on Mine reiseplaner