lake
Livet

Gøy på landet

Denne herlige høsthelgen har jeg tilbragt på landet! Jeg har vært på besøk hos mine besteforeldre, som eier en gård litt utenfor Kristiansand, og har hjulpet til litt med gårdsstell og andre småting. Det er virkelig ingenting som lader batteriene og frisker opp sinnet bedre enn ei god, gammeldags gårdshelg! Alt forandrer seg så drastisk bare man kommer noen kilometer unna byen. Lufta blir liksom friskere, og alt kjennes så mye bedre. Stressnivået senkes og humøret stiger – nøyaktig slik burde enhver helg være. Man burde legge fokuset sitt på ting som gir energi, i stedet for på ting som tapper energi.

Gårdsstell

laDet å jobbe på gård er hardt arbeid. Hvis du trodde du stod opp tidlig for å dra på forelesninger, bør du tro om igjen. På gård må man opp før sola, og rett i arbeid med en gang. Dyrene må mates og alt skal vedlikeholdes. Avhengig av sesong og type gård, må det også såes, høstes, og kuer må melkes. Du må også finne deg i å måke unna all avføring som kommer fra dyrene – renslighet er nemlig ytterst viktig på en gård. Dette er jo ikke bare på grunn av at maten skal ha høy kvalitet, men dyrene skal også trives.

Jeg har også hjulpet bestemor med å bake. Vi har bakt masse brød og rundstykker, i tillegg til boller og kanelboller. Det smakte virkelig kjempegodt, og jeg tror hemmeligheten ligger i at vi har brukt mye produkter fra gården. Det gjør jo også at det blir en litt mer spesiell opplevelse! Også er det selvfølgelig uendelig mye kjærlighet i disse oppskriftene, som seg hør og bør når de kommer fra bestemor. Dette tror jeg nok også at bestefar utvilsomt er enig i.

Alle burde unne seg en helgetur på landet

Å dra vekk fra storbyen en helg, er definitivt noe alle kan dra nytte av. Man trenger ikke reise til Paris eller London for skikkelig oppladning, man kan rett og slett bare sette seg i bilen og komme seg ut i naturen eller besøke en gård. Man legger igjen alt stress hjemme, og kan nyte fullstendig det å være ute og få roser i kinnene. Det finnes også heldigvis massevis av gårder i Norge som er åpne for alle som vil komme innom for å hilse på dyrene. Dette er jo et supert alternativ om du ikke kjenner noen med gård fra før. Du kan klappe en varm grisemage, prøve å melke ei ku eller mate en sau – for å nevne noe. Mange gårder har jo også både katter, hunder og kaniner!

Start planleggingen med en gang, og husk å pakke med deg klær du kan være ute i!

Comments Off on Gøy på landet