Livet

Julen nærmer seg!

Nå har de mørke kveldene endelig kommet, og jeg kan begynne å telle ned til favoritthøytiden min – julen. Jeg har ikke gitt meg selv lov til å hverken drikke julebrus, spise pepperkaker, eller høre på julemusikk enda, dette gjør jeg ikke før 1. desember. Denne regelen har jeg hatt så lenge jeg kan huske, og jeg tror nok jeg kommer til å fortsette med det til evig tid. Julen er såpass viktig for meg, at jeg ikke vil ødelegge den med å ha falsk julestemning lenge før det er riktig. Men nå begynner det virkelig å nærme seg, og jeg gleder meg skikkelig!

Julepynt

threeDet eneste jeg har lov til før 1. desember, er å handle julepynt. Det må jeg faktisk også, for jeg vil ha det ferdig pyntet i leiligheten til jeg står opp om morgenen på denne store dagen, og kan sette på julemusikk, ta en pepperkake til frokost, og bare nyte at adventstiden endelig er her. Jeg har allerede handlet en hel del, for jeg klarer virkelig ikke å la være når jeg ser alle disse flotte dekorasjonene. Favorittbutikken min å handle julepynt på er utvilsomt Søstrene Grene. Der har de så mye fint, og så mye spesielt og originalt. For å gi leiligheten et ekstra julepreg, har jeg handlet inn pynteputer og pledd til sofaen, slik at det blir mye rødt der. Jeg har også kjøpt et lite juletre og mange fine kuler for å henge på, pluss en hel del smånisser og annet nips!

Planene mine i adventstiden

Jeg har som vanlig massevis av planer i adventstiden. Jeg må få med meg den årlige konserten med Kurt Nilsen – for den plata er kanskje Norges fineste juleplate. Denne konserten drar jeg på hvert år, og gråter like mye hver gang.

Jeg skal også på det årlige juleverkstedet som jeg og vennegjengen min arrangerer. Her lager vi alt mulig: Julekort, dorullnisser (jeg lover at de er kulere enn de høres ut!), kranser med granbar, kuler og bjeller. Vi lager også stearinlys, baker julekaker og drikker gløgg. Vi avslutter det hele med å spise baksten mens vi ser Love Actually – julefilmen alle elsker og hater. Jeg, personlig, elsker den.

Jeg må også få unna julegavehandlingen før jeg reiser hjem til jul. Jeg har så utrolig mange jeg må handle til, så jeg har skrevet en liste med forslag og/eller ønsker, slik at handlingen kan foregå så smidig som mulig.

Jeg elsker alt som har med julen og gjøre, og kanskje er vi heldige nok til å få snø på selve julaften i år?

Comments Off on Julen nærmer seg!