venice
Reiser

Vår i Italia

Selv om jeg har vært i Italia mange ganger før, er det alltid like fint å komme tilbake. Det er nesten som om det er mitt andre hjemland. Jeg som elsker pasta, pizza, mozzarella og risotto må jo bare være halvt italiener?

Tidligere har jeg vært i Venezia, Roma, Sardinia og Firenze. Men jeg er ikke ferdig enda, og jeg har mange flere steder i dette vakre landet på lista over steder jeg vil reise. Blant annet vil jeg til Toscana og Bologna, Sicilia og Milano. Heldigvis er jeg såpass ung at jeg har tid til både planleggingen og utførelsen!

Denne langhelgen dro jeg til den vakre byen Verona med min beste venn. Vi var der i fem dager, og vi fikk sett og gjort utrolig mye – men samtidig blir det aldri nok dager, hvis du skjønner?

Gardasjøen

lake gardaGardasjøen er Italias største innsjø, og den ligger bare en kort togtur unna Verona. Derfor var det ingen tvil om at vi skulle ta turen dit i løpet av oppholdet. Og dette angret vi absolutt ikke på – det som ventet oss der var helt nydelig! Vi dro til en liten by kalt Sirmione, som ligger på en slags halvøy ut i sjøen. Der ble vi først møtt av et fantastisk fint slott, turkisblått hav, blomster i alle mulige farger og en generelt nydelig atmosfære. Vi spiste lunsj – nydelig pasta – og tok et glass rosèvin i skyggen. Vi vasset i vannet sammen med svaner og ender, og vi ruslet i de mange trange, men utrolig sjarmerende, gatene. Vi tok også et lite turist-tog til enden av Sirmione, der vi badet og slappet av i solsteken.

Arena di Verona

verSom de kulturelle kvinnene vi er, dro vi selvfølgelig også på operaforestilling på Arena di Verona. Denne arenaen er en miniutgave av Colosseum i Roma – og det viste seg faktisk å være en slags prøvekanin før Colosseum ble bygd. Altså har vi faktisk ikke bare sett – men også vært inne i – selve originalen. Vi så Barbereren i Sevilla – en fantastisk morsom komedie som vi lo godt av. Når vi kom inn, fikk vi små lys som vi skulle tenne og holde i begynnelsen av forestillingen. Vi fikk sitte ganske høyt oppe, og hadde bra utsikt over scenen og resten av arenaen. Det var en utrolig kul og spesiell opplevelse, og noe jeg er veldig glad over å kunne si at jeg har gjort!

Comments Off on Vår i Italia